Karmijn
Karmijn

Veelgestelde vragen

Hier lees je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik mij nog aanmelden voor Karmijn?

De aanmeldperiode voor Karmijn is helaas afgelopen. Als er een studio of appartement vrijkomt, zal deze op WoningNet worden geplaatst. Dit zal altijd via de Socius Facebookpagina gecommuniceerd worden, dus volg ons als je op de hoogte wilt blijven!

De oorspronkelijke aanmeldprocedure zal bij het vrijkomen van een woning ook van toepassing zijn.

Wat is de locatie van Karmijn?

Het adres van Karmijn is Louwesweg 5 – 231, te Amsterdam. Het pand bevindt zich op het voormalige ‘ACTA-terrein’ in Amsterdam Nieuw-West.

Wat houdt een jongerenhuurcontract in?

Alle woningen van Karmijn worden exclusief verhuurd onder een jongerenhuurcontract. Een jongerencontract houdt in dat je maximaal 5 jaar bij Karmijn kan wonen. Daar staat tegenover dat je je wachttijd behoudt zodra je een woning bij Karmijn hebt geaccepteerd. Je blijft dus gedurende maximaal 5 jaar ‘doorsparen’ voor de volgende stap in je wooncarrière. Gezien de juridische constructie van een jongerencontract, kan deze alleen worden aangeboden aan personen van 18 t/m 27 jaar.

Kan ik mijn woning voor contracttekening bezichtigen?

Het bezoeken en bezichtigen van Karmijn is vóór het tekenen van je contract helaas niet mogelijk. Om te zorgen dat je wel een beeld kunt vormen van de de groottes en een mogelijke indeling van de woningen, is de volgende tekening gemaakt: link.

Zijn er regels omtrent leeftijd voor de woningen?

Karmijn is uitsluitend bedoeld voor jongeren van 18 t/m 27 jaar. Daarnaast bestaan de volgende regels:

  • De studio’s type 1 zijn uitsluitend bestemd voor bewoners van 18 t/m 22 jaar. Je mag dus maximaal 22 jaar zijn op de dag dat je huurcontract ingaat.
  • De huurprijs van studio type 2 hangt af van hoe oud je bent. Ben je onder de 23 op het moment van contracttekening? Dan betaal je €414 kale huur. Ben je 23 jaar of ouder op de ingangsdatum van het huurcontract? Dan betaal je €479 aan kale huur per maand.
  • De tweepersoonsappartementen zijn uitsluitend voor huurders van 23 tot en met 27 jaar. Je mag dus maximaal 27 jaar zijn op de dag dat je huurcontract ingaat. Deze leeftijdsgrens geldt voor de hoofdhuurder; de medebewoner moet minimaal 18, en maximaal 27 jaar oud zijn.

Hebben jullie een plattegrond van het hele project?

Jazeker! Volg daarvoor deze link. Let op: onder voorbehoud.

Kijk voor de plattegronden van de woningen op De Woningen.

Mag je samenwonen?

De appartementen (type 3) zijn bedoeld voor tweepersoonshuishoudens, daar mag je dus samenwonen. Je kunt niet als éénpersoonshuishouden in een type 3 appartement wonen. In de twee andere woningtypes is samenwonen niet toegestaan.

Let op: Je kunt alleen samenwonen als de persoon die met je meeverhuist ook als zodanig in jouw Woningnetprofiel geregistreerd staat. Als je gereageerd hebt op de advertentie voor tweepersoonsappartementen, vergeet dan niet te kijken naar de inkomens van beide personen om te zien of jullie gecombineerde inkomen binnen de inkomensgrenzen van de appartementen valt; dit wordt Passend toewijzen genoemd. Klik hier voor meer informatie.

Kun je huurtoeslag aanvragen voor de woningen in Karmijn?

Ja dat kan, maar let op: dit is afhankelijk van je leeftijd, het type woning en je inkomen. Klik hier voor actuele informatie.

Mag je huisdieren houden?

Huisdieren zijn alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van Socius Wonen.

Met welke voorzieningen wordt de keuken opgeleverd?

De keukens worden kaal opgeleverd met keukenkastjes, dus zonder apparatuur. De keukens zijn ingericht op elektrisch koken (let op: perilex aansluiting!), er zijn geen gasaansluitingen.

Moet ik een borgsom betalen?

Ja, de borg bedraagt €400 voor studio’s en €600 voor appartementen.

Moet ik zelf een energiecontract afsluiten?

Nee, dit is niet nodig. De kosten voor verwarming, water, en elektriciteit zitten in de servicekosten begrepen.

Beschikken de woningen over internet?

Ja, de kosten voor de internetverbinding zitten inbegrepen bij de servicekosten.

Wat is de looptijd van Karmijn?

De looptijd van het project is minimaal 10 jaar. Bewoners kunnen echter maximaal 5 jaar bij Karmijn wonen; zie hiervoor de vraag over het jongerenhuurcontract.

Alle informatie is onder voorbehoud!